Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

100. Φτου και βγαίνω!

Το κακό του να είσαι καλό παιδί και να ακούς επακριβώς τους μεγαλύτερους σου έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα ένα παιδάκι δε πρέπει να το ζορίζεις να τρώει όλο το φαγητό του κάθε μα κάθε μέρα. Οι ανάγκες του στο φαγητό είναι διαφορετικές μέρα με τη μέρα ανάλογα με τις δραστηριότητες και δεν ορίζονται με μεζούρα όγκου. Τώρα θα μου πεις, μη τα φορτώνεις στους μεγάλους, ήσουνα κι εσύ φαγανoύλης. Και εξάλλου τα κιλά τα πήρες όταν έφυγες από την "επιτήρηση" και το στενό κλοιό της μαμάς!

Έτσι, στα εικοσιπέντε μου οι ευχές όλων των γενεθλίων μου να τα εκατοστήσω γίνανε πραγματικότητα. Με μια παραφωνία όμως. Τα εκατό δεν ήταν χρόνια αλλά κιλά. Λίγο τα περίεργα ωράρια εργασίας, λίγο η  άτσαλη και άτακτη διατροφή, λίγο οι κοινωνικές φιλίες - υποχρεώσεις που καταλήγανε σε μεγαλοπρεπή τσιμπούσια και βέβαια περισσότερο από όλα η καθιστική ζωή και η έλλειψη γυμναστικής φέραν αυτά τα αποτελέσματα. Και τα 100 γίνονταν όλο και περισσότερα κάθε χρονιά. Που θα πήγαινε όμως αυτό? Κάπου έπρεπε να μπει ένα φρένο. Είναι δύσκολο το ξέρω αλλά με συνδυασμό καλύτερης διατροφής, γυμναστικής και με απίστευτη υπομονή αλλά και ξεροκέφαλη επιμονή γίνονται θαύματα.

Το καλύτερο κίνητρο νομίζω είναι να έχεις θέσει ένα στόχο για επίτευξη καλύτερης υγείας για να είσαι δυνατός και ακμαίος στο πέρασμα των χρόνων και να να χαρείς τη ζωή μαζί με τους δικούς σου. Και στο όραμα αυτού του μακρινού και ιδανικού στόχου που ίσως φαίνεται άπιαστο εκ πρώτης όψεως, να χωρίσεις την απόσταση σε μικρά σκαλιά, milestones όπως λένε οι ξένοι, που σε οδηγούν βήμα το βήμα όλο και πιο κοντά. Γιατί κακά τα ψέμματα, από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνονται θαύματα. Θέλει χρόνο και προσπάθεια.

Και επίσης το ζητούμενο είναι ότι καταφέρεις να κάνεις, να το μη το κάνεις με ξεθεωτικές δίαιτες, ματζούνια, χάπια, έτοιμα προκατασκευασμένα γεύματα με περιορισμένες μερίδες, σκευάσματα και να φτάσεις σε ιδανικά κιλά ένα στεγνωμένο ερείπιο. Το θέμα είναι να πεισθείς να αλλάξεις τη διατροφή σου και να βάλεις στο ημερήσιο σου διατροφολόγιο φρούτα, λαχανικά και ακατέργαστα τρόφιμα αφαιρώντας ή ελαττώνοντας όλα τα "κακά" που δε προσφέρουν κάτι εκτός από τη στιγμία δόση ευχαρίστησης και ένα σωρό τύψεις μετά. (μια κουταλιά μερέντα πχ)

Και επειδή η διατροφή είναι παρεξηγημένη πολλές φορές κάποια τρόφιμα έχουν και τη χρήση τους. Πρωτείνη για μυς. Υδατάνθρακες για ενέργεια. Αχ αυτοί οι υδατάνθρακες οι παρεξηγημένοι όσο και λατρεμένοι...

Οι υδατάνθρακες έμαθα και επιβεβαίωσα πολλές πολλές φορές  δεν είναι η πηγή του κακού αλλά ένα καύσιμο που θέλει μέτρο και λογική κατανάλωση. Για παράδειγμα πήγαινε να τρέξεις 15 χιλιόμετρα ή να κάνεις 200 χιλιόμετρα ποδήλατο και αν δεν είσαι πλήρης από υδατάνθρακες το πιθανότερο είναι να δεις τον Jesus Christ να κάνει τη θητεία του σε όραμα πριν σωριαστείς  έχοντας στερέψει από ενέργεια.





100 λοιπόν. 100 κιλά. Πλέον οι επόμενοι διατροφικοί στόχοι δεν έχουν λογιστικό χαρακτήρα. Δεν είναι στόχος να φτάσω στο ιδανικό 85 κιλά αλλά το να συνεχίσω να προσέχω τη διατροφή, να πίνω λιγότερους καφέδες, να συνεχίσω με υγιεινότερα και πιο ακατέργαστα τρόφιμα τηρώντας πάντα και το προπονητικό μου πλάνο.

Α ναι, είναι κι αυτό! χα!
Ποτέ δε πίστευα ότι θα βάλω στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα ώρες "προπόνησης" και πάντα λοξοκοίταζα όσους λέγαν τη λέξη και τη τηρούσαν με θρησκευτική ευλάβεια.

Και να που έγινε τελικά και έχω κι εγώ προπόνηση!

;-)











Previous
Next Post »

6 σχόλια

Click here for σχόλια
roza
admin
16 Ιουνίου 2015 στις 3:18 μ.μ. ×

Καλέ,δεν είναι 100!Εκτος του οτι βλέπω την βελόνα πιο κάτω,πιστευω και ακράδαντα οτι αν βγαλεις παπουτσια και τζιν ειναι λιγότερο! Αμέ!
Καλές προπονήσεις,λοιπον!!! Ο στοχος είναι αυτός που είπες και κανενας άλλος,να χαρείς τη ζωή με τους δικούς!

Reply
avatar
CoulaCou
admin
20 Ιουνίου 2015 στις 7:31 μ.μ. ×

Το κατοστάρι δεν ειν κακο!
Αλλα το 90 ειναι ακομη καλυτερο.
Μπρος μαρς.
Ευγε παντως!

Reply
avatar
ckarelio
admin
26 Ιουνίου 2015 στις 1:06 μ.μ. ×

Ναι ρε συ, δεν είναι 100. Βγαλε παπούτσια, παντελόνι κινητό και είσαι σίγουρα λιγότερο! Ο στόχος όπως είπες δεν είναι απαραίτητα αριθμητικός, αλλά να διατηρήσεις τις σωστές διατροφικές συνήθειες, και να συνεχίσεις το προπονητικό σου πρόγραμμα :P

Reply
avatar
27 Ιουνίου 2015 στις 8:26 μ.μ. ×

Ευχαριστώ Κούλα! Κάποια στιγμή..!

Reply
avatar
27 Ιουνίου 2015 στις 8:28 μ.μ. ×

Ε δεν ήταν εύκολο μέσα στο φαρμακείο να αρχίσω να βγάζω ιμάτια..! Για να δούμε, θα αλλάξουν πράγματι οι κακές συνήθειες;

Reply
avatar