Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Polar Speed Sensor Ble - Εγκατάσταση και δοκιμή

Christmas Came early 



Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς!
Τώρα που το κρύο είναι σχεδόν απαγορευτικό για ποδηλασία στους δρόμους έλαβα το καλύτερο δώρο. Ένας courier μου έφερε ένα πακετάκι από τη Science Training την αντιπροσωπία της Polar στην Ελλάδα.

Ένα αισθητήτα ταχύτητας Bluetooth smart συμβατό με τον εξοπλισμό που έχω ήδη, το Polar V800s αλλά και όλα τα σύγχρονα smartphones/tablets που υποστηρίζουν Bluetooth Low Energy η πιο σύντομα Bluetooth Smart.












To V800s είναι ιδανικό για ποδηλασία σε εξωτερικούς χώρους καθώς καταγράφει και εμφανίζει τη ταχύτητα/απόσταση με τη χρήση του GPS, όμως εντός του σπιτιού στο στο προπονητήριο (CycleOps Fluid) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.








Unboxing του Speed Sensor, εγκατάσταση και σύνδεση με το Polar V800


To πακετάκι του Polar Speed Sensor.



Τα περιεχόμενα της συσκευασίας. Αισθητήρας. Μαγνητάκι ακτίνας. Βάση αισθητήρα. 2 δεματικά για τη στερέωση της βάσης.




Στο επίσημο κλιπ της Polar το προιόν παρουσιάζεται να μπαίνει μπροστά στο πιρούνι. Εγώ προσάρμοσα τον αισθητήρα ταχύτητας στο πίσω ψαλίδι καθώς ήθελα να έχω μέτρηση της ταχύτητας στο προπονητήριο. Ο Αισθητήρας ακουμπά στη βάση και δυο δεματικά τον συγκρατούν γερά. Η κλίση του πρέπει είναι προς τον τροχό.  Για τη σωστή του λειτουργία θα πρέπει η απόσταση από το μαγνητάκι της ακτίνας να είναι μικρότερο από 4mm. Όχι να είναι οριακά όμως.  (Μου έχει τύχει παλιότερα σε άλλο speed sensor άλλης φίρμας μετά από πέσιμο σε λακούβα και σπάσιμο άλλης ακτίνας το επακόλουθο στρέβλωμα του στεφανιού να κάνει τον αισθητήρα να ακουμπα στο μαγνητάκι)




Διαδικασία συγχρονισμού. Μέσα από το μενού Settings επιλέγουμε General Settings. Έπειτα επιλέγουμε το Pair and sync.  Συνεχίζουμε με την επιλογή Pair other device. Το ρολόι σε αυτό το σημείο ψάχνει για συσκευές. Για να "ξυπνήσει" ο αισθητήρας και να επικοινωνήσει με το ρολόι χρειάζεται να κυλίσει ο τροχός ώστε να περάσει το μαγνητάκι της ακτίνας μπροστά από τον αισθητήρα.
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται ο αριθμός ID του αισθητήρα

(σημειωτέο ότι δεν υπάρχουν άλλα ποδήλατα άλλοι αισθητήρες σε μικρή απόσταση και είναι ο μόνος αισθητήρας που ανιχνεύτηκε. Αν πχ ρυθμίσουμε τον αισθητήρα μέρος που υπάρχουν και άλλα ποδήλατα με αντίστοιχο εξοπλισμό θα πρέπει να επιβεβαιωθούμε ότι το ID που ανιχνεύτηκε είναι αυτό που είναι τυπωμένο πάνω στον αισθητήρα)



Η διαδικασία συνεχίζεται μετά την επιβεβαίωση. Το επόμενο είναι να επιλέξουμε σε πιο ποδήλατο βρίσκεται αυτός ο αισθητήρας. Επιλέγουμε Bike 1 αν δεν έχεις ήδη άλλο ποδήλατο. Έπειτα επιλέγουμε περιφέρεια του τροχού. Προσοχή για να υπάρχει αξιόπιστη και σωστή μέτρηση της απόστασης αλλά και της ταχύτητας θα πρέπει να δηλώσεις τη σωστή περιφέρεια βάσει του πίνακα που βρίσκεται εδώ. Στη δική μου περίπτωση με ελαστικό 700c X 25c πλάτος η περιφέρεια είναι 2080mm.






Αφού ολοκλήρωσα την εγκατάσταση του αισθητήρα αλλά και τη σύνδεση με το ρολόι έκανα και μια ήρεμη προπόνηση  σε χαλαρούς ρυθμούς για να δω πως καταγράφεται η δραστηριότητα και στο Polar Flow, την web πλατφόρμα που μπορεί να δει κανείς αναλυτικά την δραστηριότητα που κατέγραψε. Η δοκιμαστική αυτή προπόνηση βρίσκεται εδώ.














Science Training, ευχαριστώ :-)




Previous
Next Post »