Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Kask Mojito Κράνος Ποδηλάτου - Αναλυτικό Review









Kask Mojito Review ποδηλατικού κράνους.


Κράνος. Το έχουμε βάλει καλά στο κεφάλι μας?









Κράνος. Ο σημαντικότερος εξοπλισμός!


Το κράνος έχει τη θέση του σπουδαιότερου κομματιού όσο αφορά την ενασχόληση μας με τη ποδηλασία δρόμου καθώς είναι αυτό που θα μας προστατεύσει και θα εξασφαλίσει το να κάνουμε το άθλημα που αγαπάμε για χρόνια! 

Προφανώς δεν έχει τόσο σημασία το πια σειρά μετάδοσης φορά το ποδήλατο μας, το τι ηλεκτρονικά έχουμε για την υποστήριξη - καταγραφή των διαδρομών μας και το πόσο ελαφρύ είναι το ποδήλατο μας. Αυτά είναι θα έλεγα ... περιτές πολυτέλειες όταν δεν έχουμε ένα αξιόπιστο επώνυμο κράνος στη κεφάλα μας. 

....

Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά κράνους ποδηλάτου


Το σημαντικότερο όσον αφορά το κράνος είναι φυσικά το μέγεθος! 
Ένα μεγάλο κράνος θα κάνει το κεφάλι μας να πλέει και με το παραμικρό σκούντημα θα στρίβει και θα χάνει τη βέλτιστη θέση που είναι σχεδιασμένο να προστατεύει, το άνω τμήμα του κρανίου δηλαδή.

Αντίθετα ένα μικρό κράνος θα μας σφίγγει και θα κάθεται ελαφρώς πιο ψηλά από όσο πρέπει χωρίς να αγκαλιάζει σωστά το κεφάλι με αποτέλεσμα να είμαστε εκτεθειμένοι.

Σωστή εφαρμογή.  Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε μια μεζούρα. Μετράμε τη περίμετρο του κεφαλιού και αγοράζουμε το αντίστοιχο μέγεθος.

Προσωπικά έπρεπε να παραγγείλω το L μέγεθος καθώς η περίμετρος μου είναι 61cm.





Στη ταμπελίτσα φαίνονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες. Μοντέλο, μέγεθος, βάρος, πιστοποιήσεις ασφαλείας αλλά και ημερομηνία κατασκευής.




Βάρος του Kask Mojito




Το Mojito είναι μόλις 260 γραμμάρια βαρύ.



















Παθητική ασφάλεια Kask Mojito




Παθητική ασφάλεια. Χρήσιμη για να αποτρέψει να γίνει το κακό. Το κράνος είναι ντυμένο με κάποιες γκρι λωρίδες και ο σκοπός τους είναι να προειδοποιήσουν μέσω της ανάκλασης του φωτός τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων.  

Προσοχή, αυτό δε θα μας προστατεύσει σε διασταύρωση. Εννοείται πρέπει να έχουμε και ένα φως που αναβοσβήνει σε σταθερό με μια σταθερή πηγή φωτός.



Αεραγωγοί Kask Mojito




Μόνο αν τους μετρήσεις μπορείς να πιστέψεις ότι έχει 13 αεραγωγούς εισόδου και 13 αεραγωγούς εξόδου του αέρα στη πίσω πλευρά. 






Θα μπορούσε να μοιάζει με το τέρας στο Predator (ταινία με τον Swartzeneger) αλλά όχι, είναι η διαστημική πίσω πλευρά του Mojito. 

















Το πλέγμα που σφίγγει και ρυθμίζει τη περίμετρο ώστε να μείνει σταθερό στο κεφάλι μας.









Δερμάτινο λουράκι για την επαφή με το δέρμα στο λαιμό. Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα στην επαφή. Αν φθαρεί όμως υπάρχει ανταλλακτικό!





















Η επένδυση του κράνους είναι ενιαία και αφαιρούμενη. Στερεώνεται με velcro στο κυρίως κέλυφος του κράνους.








Χρήση κράνους Kask Mojito 2014-2017


Το κράνος βρίσκεται σε δράση από το 2014 και με ασφαλίζει στα Brevet, στις προπονήσεις στο δρόμο αλλά και στους αγώνες τριάθλου που έχω πάρει μέρος.






    










Συμπέρασμα - Εντυπώσεις 


Μέχρι αυτή τη στιγμή η μόνη άποψη που έχω για το Mojito, είναι φυσικά ότι αφορά την αίσθηση, την άνεση, τη ψύξη του κεφαλιού κατά τη κίνηση και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θέλω να πω ότι δεν είχα κάποιο ατύχημα ώστε να προστατευτώ από την άσφαλτο. Προφανώς θα ήταν και για αλλαγή το κράνος αν συνέβαινε το παραμικρό ατύχημα.


Νομίζω όμως ότι έρχεται καιρός να πάρω ένα νέο -πιθανόν το ίδιο μοντέλο κιόλας- κράνος. Έχω διαβάσει για τη φθορά του υλικού κατά την έκθεση του στα φαινόμενα.  Δε θα ήθελα με τίποτα σε μια πτώση να μη κάνει τη δουλειά του καθώς το υλικό θα έχει αποσαθρωθεί από την πολυκαιρία.





Ρίχνοντας μια ματιά στα μαγαζιά εντός και εκτός Ελλάδα βλέπω αυτή τη περίοδο το έχει το Wiggle σε εξαιρετική τιμή με δωρεάν μεταφορικά και ... τι να πω, οι αξιολογήσεις (1334 αξιολογήσεις με 5 αστέρια κατά τη συγγραφή του παρόντος) δείχνουν ότι είναι ένα πολύ αγαπημένο κράνος!

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο σύνδεσμο ΕΔΩ για το Mojito ή για άλλα μοντέλα της KASK!




Ψάχνεις γενικότερα για εξοπλισμούς? Ρίξε και εδώ μια ματιά :

Εξοπλισμός τριάθλου (τι χρησιμοποιώ σε προπονήσεις - αγώνες τριάθλου - Brevet - τρέξιμο)



Previous
Next Post »