Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

ORCA TRN Wetsuit στολή κολύμβησης από νεοπρένιο - Αναλυτικό Review








ORCA TRN Wetsuit στολή κολύμβησης Review
















Η Orca είναι ένα χρόνο μαζί μου σε όλους τους αγώνες τριάθλου. Την αγόρασα πέρυσι από φίλο τριαθλητή (Μ Antonoglou) που είχε αγοράσει 2 ίδιες στολές από το Wiggle (σύνδεσμος Orca TRN  ΕΔΩ) ενόψει τριάθλου Energy Semi Long στο Σχοινιά, τη χρησιμοποίησα στο Half Iron AlmiraMan στην Κατερίνη και την φόρεσα και στο Ocean Lava Rhodes το περασμένο φθινόπωρο.








Orca TRN @Energy Semilong 2016




Υλικό στολής ORCA TRN


Η στολή είναι φτιαγμένη από δυο διαφορετικού πάχους  υφάσματα τεχνολογίας Yamamoto smoothskin Neoprene 2mm και 4mm.






Προδιαγραφές στολής TRN καθώς και πάχος στολής ανά σημείο. Με γαλάζιο οι περιοχές που η στολή έχει πάχος 4 mm ενώ με μπλε οι περιοχές που το πάχος της στολής είναι 2mm.











Περισσότερα στοιχεία για διαθέσιμα μεγέθη, καθώς και προδιαγραφές του υφάσματος Yamamoto smoothskin Neoprene.







Μια προσεκτική ματιά στη στολή ORCA TRN


Μέσα από τη στολή ORCA TRN ψάχνοντας τη βρίσκουμε τυπωμένα τα εξής :


Καταρχάς μια στάμπα με απλές οδηγίες συντήρησης για τους ξεχασιάρηδες και όσους δε κρατούν καλή επαφή με τις οδηγίες χρήσης/manuals και τα αποχωρίζονται σύντομα μετά την αγορά. 





DO NOT DRY CLEAN. Όχι στεγνό καθάρισμα.
DO NOT IRON. Όχι σίδερο (Τι να σιδερώσεις εξάλλου?)
DO NOT BLEACH. Όχι χλωρίνη.
HANG DRY. Αυτό σημαίνει για την ακρίβεια Hang TO dry, δηλαδή "Κρεμάστε για να στεγνώσει"

Και πιο κάτω το εξηγεί πιο αναλυτικά: 

Μετά τη χρήση, ξεπλύντε καλά με φρέσκο νερό, γυρίστε το μέσα έξω (ώστε το νεοπρένιο να είναι στη μέσα πλευρά) και κρεμάστε να στεγνώσει σε ένα δροσερό ξηρό  μέρος. Μακριά από το άμεσο φως του ηλίου.













Το μότο της Orca :







Το μότο της Orca σε μια παράγραφο : "Η φάλαινα δολοφόνος Όρκα,  μας εμπνέει στη καταστκευή των γρηγορότερων στολών κολύμβησης. Τέλεια ενσωματωμένη στο περιβάλλον της, ένας κορυφαίος κυνηγός, ταχύς και θανατηφόρος. Μέσα από την πρωτοποριακή σχεδίαση αικμής οι στολές κολύμβησης Orca έχουν αναπτύξει μέσα από τους αγώνες μια κληρονομιά από εξοπλισμό εξαιρετικής απόδοσης - βοηθώντας σε να κολυμπήσεις μακρύτερα, γρηγορότερα.






Χώρος για να γράψεις το ονομά σου.


Θέση για να γράψει κάποιος το όνομα του με ένα ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Ποιος θα ήθελε να ψάχνει ποια είναι η δικιά του στολή μετά το τέλος του τριάθλου πάνω στα Rack? Και καθώς είναι συγκεκριμένα τα μοντέλα οι πιθανότητες να φοράς την ίδια στολή με τον διπλανό σου είναι αυξημένες.






















Στερέωση κλειδιού στη στολή κολύμβησης Orca. 

Θέση για να στερεώσεις κλειδί αυτοκινήτου.  Και αυτό από μόνο του λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν όλοι. Το ποιος θα τους προσέχει τα πράγματα όσο κάνουν προπόνηση κολύμβησης στην ανοικτή θάλασσα. Κανένας δε χρειάζεται τελικά. Παίρνεις το απλό κλειδί του αυτοκινήτου (αυτό που δεν έχει τηλεχειρισμό, μπαταρία, ηλεκτρονικά δηλαδή) και το περνάς εκεί είτε με ένα carabiner είτε με μια απλή περαστή θηλιά όπως στην παρακάτω εικόνα.













Velcro στερέωσης στη περιοχή του λαιμού





Ψηλά πάνω από το φερμουάρ έχει ένα γωνιακό τμήμα Velcro για να κλείσει όσο πιο καλά το άνοιγμα στη πλάτη και να εφαρμόσει. (επίσης υπάρχει ένα μικρό κομματάκι ύφασμα που καλό είναι να μη χάσουμε και να επικολάμε εκεί για να μη χαλάει η κολλητική τραχειά επιφάνεια του velcro)

















Μπροστινό τμήμα Orca TRN.




Στο κομμάτι του θώρακα έχει άλλη διαβάθμιση πάχους από ότι στα μανίκια και κάτω από τη μασχάλη. Κι αυτό για να γίνεται ανεμπόδιστα η κίνηση των χεριών και να ελαχιστοποιείται η τριβή.


















Στολή Orca TRN.



Αυτή είναι η στολή από μπροστά. Το μπλε χρώμα γραμμάτων και σχεδίων έχει πια αντικατασταθεί στα μοντέλα 2016 και 2017 με πράσινο.







Τι άλλο έρχεται μαζί με τη στολή


Μα τι άλλο? Γάντια!




Η στολή έρχεται με γάντια και είναι ακριβώς για να προστατέψουμε τη στολή από τα νύχια μας όταν τη φορούμε.



Πως φοράμε τη στολή κολύμβησης Orca TRN



Αναλυτικά ΟΛΑ τα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να φορέσει τη στολή. Μαζί με τη στολή έρχεται τυπωμένο και καρτελάκι με αναλυτικές οδηγίες.







Οδηγίες φροντίδας στολής Orca














Χρήση της στολής Orca TRN :


Πολλές οι χρήσεις της στολής στην ανοικτή θάλασσα ως τώρα, (καμία στη πισίνα μέχρι στιγμής) και φυσικά σε αγώνες.












Orca TRN @Almiraman


Orca TRN @Energy Triathlon Semilong




Orca TRN @Ocean Lava Rhodes







Αίσθηση κατά τη χρήση

Καταρχάς φορώντας τη στολή στο νερό νιώθεις κατευθείαν το να σε σηκώνει ψηλά. Προσδίδει παθητική ασφάλεια αυτό καθώς άνθρωποι είμαστε, πες οτι σε πιάνει μια κράμπα ή κουράζεσαι, μπορείς να αφεθείς και να μη σε νοιάζει άμεσα το να κινείσαι για να βρίσκεσαι στην επιφάνεια. Η στολή σε βοηθά. (βέβαια δεν αποτελεί σωστικό μέσο σε καμία περίπτωση απλά θα βοηθήσει να πάρεις μια ανάσα, να ξεκουραστείς και όσο το κάνεις αυτό το να ΜΗΝ κρυώσεις και μπεις σε υποθερμία.

Διαφορά στην ταχύτητα κολύμβησης.

Χωρίς να έχω κάνει πολύ εξάσκηση στη κολύμβηση με στολή, στον πρώτο μου αγώνα με στολή πέρισυ είδα μισό λεπτό καλύτερο χρόνο ανά 100m σε σχέση με αυτό που έκανα στις προπονήσεις μου στο κολυμβητήριο. Το γλύστρημα με στολή δεν συγκρίνεται με ένα απλό trisuit ή με απλό μαγιώ.

Ακολουθούν 2 print screens από την επίδοση στο Half iron AlmiraMan πέρυσι.
To ρολόι μου έγραψε 2092m κολύμβησης και αυτό σε 2:17min/100m. Υπολογίζω ότι έγραψε παραπάνω απόσταση λόγω των ζιγκ ζαγκ άρα το πιο σωστό pace για τα 1900μέτρα του αγώνα είναι περίπου 02:30min/100m.    Και αυτό ήταν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιο γρήγορο από το χρόνο που έκανα στο 100ρι στο κολυμβητήριο πέρυσι που ήταν μεταξύ 02:50 και 03:00min/100m.







Συμπέρασμα 

Προσωπικά δε θα συνιστούσα καμία άλλη καθώς δεν έχω βρει κάποιο ψεγάδι. Οικονομική τιμή, ποιότητα, απόδοση στη κολύμβηση, ευκολία στη χρήση, όνομα φίρμας όλα σε μια πολύ πολύ καλή αρμονία υπέρ του αθλητή.
Ως Entry Level στολή είναι αυτό που λέμε Value for Money ασυζητιτί.







Orca TRN Thermo Wetsuit - Wiggle Exclusive




Τη στολή μπορεί να τη βρεί με πράσινο χρώμα  κανείς στο Wiggle στο σύνδεσμο ΕΔΩ.


------------------------  Διάβασε Ακόμη : ----------------

Οικονομικό dhb Wetsuit για τριαθλητές - χειμερινούς κολυμβητές

Ψάχνεις γενικότερα για εξοπλισμούς?
Previous
Next Post »