Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

100 Μέτρα - Η εγκατάλειψη δεν είναι επιλογή - 100 metros




Τις ερχόμενες μέρες βγαίνει στους κινηματογράφους μια ιδιαίτερη ταινία για όσους ασχολούνται με το τρίαθλο.



 Βασισμένη σε αληθινή ιστορία ενός Ισπανού που έπασχε από την ανίατη ασθένεια της Σκλήρυνσης κατά πλάκας μπορεί να δώσει προοπτική σε οποιονδήποτε για το τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν βάλει στόχο και ξεκινήσει προς αυτόν !









Έτσι ο ήρωας της ταινίας βάζει στόχο το ...αδύνατο! Το να επιχειρήσει να πάρει μέρος και να τερματίσει στον δυσκολότερο αγώνα αντοχής, το Ironman και να πάρει τον τίτλο του "Σιδερένιου Άντρα" κάνοντας συνεχόμενα 3.8χλμ κολύμπι, 180χλμ ποδήλατο και 41χλμ τρέξιμο


Το θέμα της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του 40 χρονου Ramón Arroyo που διαγνώστηκε το 2004 με σκλήρηση κατά πλάκας και ενώ οι γιατροί του είπαν ότι θα περπατά με δυσκολία αυτός αποφάσισε να επιχειρήσει την απόλυτη πρόκληση. Το Ironman.



To blog του Ramon που περιγράφει όλες του τις προσπάθειες βρίσκεται εδώ (δυστηχώς είναι στην Ισπανική οπότε θα χρειαστείτε browser με δυνατότητα μετάφρασης)





Η ταινία κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και υπάρχει και σε DVD  αλλά φέτος έρχεται στην Ελλάδα από την   Seven Films  και εύχομαι να κυκλοφορήσει και με Ελληνικούς υπότιτλους :-)

Φυσικά θα πάρουμε μαζί μας χαρτομάντηλα γιατί κι ο Ιούνης είναι κατά κάποιο τρόπο επέκταση της Άνοιξης με τις αλλεργίες του και μιας που θα έχει πολύ γύρη ρε παιδί μου στο σινεμά ας τα πάρουμε γιατί κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι σε αυτή τη ταινία θα χρειαστούν !









1




Previous
Next Post »