Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Shall we Dance? Ε άντε επιτέλους!


Προσοχή ακολουθεί ανάρτηση αποπλάνησης τριαθλητών!















Στο Blog καταγράφω κυρίως στιγμιότυπα από τη ζωή μου ως ερασιτέχνης ποδηλάτης και τριαθλητής. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μονοπωλούν το ενδιαφέρον μου. Υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα εκεί έξω που περιμένουν να τα ανακαλύψει κανείς. Ένα από αυτά είναι ο χορός.

Προσεγγίζοντας τα πρώτα "άντα" και εμφανώς σε μια μικρή κρίση ηλικίας είμαι σίγουρος πια ότι η καλύτερη μου απόφαση φέτος ήταν να ξεκινήσω χορούς. Γράφτηκα στη σχολή Rose Karra Περιστερίου  (fb σελίδα Rose Karra Περιστερίου)  (Website της σχολής) και ξεκίνησα αρχικά στο τμήμα χορών Latin. Πολύ σύντομα όμως γράφτηκα και στο τμήμα του Salsa/Bachata. Δάσκαλος στους χορούς ο Άγγελος Κετής που φροντίζει πέρα από τα τεχνικά θέματα του χορού να κρατά ένα πολύ ωραίο κλίμα στα μαθήματα και να φεύγουμε πάντα πιο χαρούμενοι από ότι πήγαμε.

Στο μάθημα των Latin κάνουμε μια σειρά από χορούς όπως Cha-Cha, Rhumba, Mambo (χορεύεται σαν Rhumba σε super fast motion), Disco και  Rock&Roll ενώ στο Salsa/Bachata τους δυο αυτούς χορούς.


Καταρχάς είναι ...ακριβό?

Όχι. Η ανταπόδοση του να κάνεις μαθήματα χορού είναι από μόνη της σούπερ φάρμακο για καλή διάθεση και βελτίωση αυτοπεποίθησης και της ψυχολογία. Δε σου κρύβω μοναδικέ μου αναγνώστη ότι πολλές φορές περιμένω να έρθει η Τετάρτη ή Παρασκευή για να πάω στα μαθήματα χορού να ξεφύγω από όλα τα της καθημερινότητας. Οπότε ας μη περιμένουμε να μας το συνταγογραφήσει ο γιατρός μας ;-)



Είναι κουραστικό?

Polar V800 - Latin Dance record
Είχα καταγράψει ένα μάθημα latin πριν μήνες με το ρολόι και τον παλμογράφο για να μετρήσω θερμίδες που καίγονται. Από όλους τους χορούς νιώθω πως το Salsa είναι αυτό που ανεβάζεις περισσότερους παλμούς.

Οπότε όχι, δε το βρίσκω κουραστικό παρά μόνο ψυχαγωγικό.












Εξάσκηση-μαθήματα



Τα μαθήματα γίνονται απέναντι από καθρέπτη ώστε ο δάσκαλος να βλέπει τους μαθητές αλλά και οι καβαλιέροι με μια ματιά να ακολουθούν την κάθε φιγούρα μέχρι να βγαίνει αυθόρμητα και εντελώς φυσικά. 



Με φως. Σχεδόν πάντα.









Λέω σχεδόν πάντα γιατί σε ένα μάθημα ο Άγγελος προσπαθώντας να μάθει τις ντάμες να ακολουθούν με την αφή των χεριών έφτιαξε τις συνθήκες ώστε να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.   Το κλιπ που ακολουθεί λοιπόν είναι μια άσκηση καθοδήγησης με σβηστά φώτα και με τις ντάμες με δεμένα με μαντήλι μάτια. !!!





Διασκεδαστικό? Φυσικά! Υπάρχουν και πάρτι αφιερωμένα στους χορούς!

Κάθε Παρασκευή βράδυ στα κεντρικά της σχολής Rose Karra στους Αγίους Αναργύρους γίνεται ένα πάρτι με όλους τους χορούς που διδάσκονται. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να κάνει κανείς εξάσκηση τις φιγούρες του και να μάθει από την τριβή με τους χορούς καθώς όλοι εκεί είναι χορευτές διαφόρων επιπέδων από αρχάριοι μέχρι δάσκαλοι χορών.

Είναι απαραίτητο να πηγαίνει κανείς στα πάρτι των σχολών χορού;

Όχι, βοηθά όμως πάρα πολύ.  Γιατί όσες πρόβες στις φιγούρες σου και να κάνεις στα μαθήματα, στην πράξη φαίνεται το τι έχεις κατακτήσει και μπορείς να καταφέρεις. Δε ξέρω για τις ντάμες αλλά οι καβαλιέροι στα πρώτα τους χορευτικά βήματα έχουν να παλέψουν με μια σειρά από προκλήσεις. Θα οδηγήσω σωστά τη ντάμα; Θα συνδέσω ωραία τις φιγούρες ώστε να υπάρχει μια φυσική διαδοχή; Θα τελειώσει το τραγούδι κι ο χορός με τους δυο χορευτές εξίσου ευχαριστημένους;  Κι αν γίνει κάποιο στραβοπάτημα; Αν δε βγει η φιγούρα; Πολλές σκέψεις και θεωρία πίσω από 2μιση λεπτά πράξης στο παρκέ.
 

Salsa spin




Bachata with Anna




Χορεύοντας Rhumba με μια δασκάλα χορού ονόματι Emanouela, Monica, Erika? Δε ξέρω, τα είχα χάσει και δε θυμόμουν εγώ καν πως λέγομαι. Αυτή η ωραία τέλος πάντων.






Και για τέλος άφησα την πιο Spicy εμπειρία ως τώρα στα πρώτα βήματα μου στο χορό :

Συμμετοχή σε ομαδική χορογραφία Bachata


5 μήνες μαθημάτων και 8 προπονήσεις τον τελευταίο μήνα με την ομάδα στο μάθημα του Bachata ήταν αρκετό για να συντονιστούμε σε αυτό το σχήμα 4 καβαλιέρων με τις 8 ντάμες της σχολής. Το αποτέλεσμα στο βίντεο που ακολουθεί :






Όπως έλεγε στο πολύ ωραίο του τραγούδι ο Leonard Cohen :

Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic till I'm gathered safely in
Touch me with your naked hand or touch me with your glove
Dance me to the end of love
Previous
Next Post »