Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Στα τσιμέντα τα λουλούδια δεν ανθίζουν






Στα τσιμέντα τα λουλούδια δεν ανθίζουν


Αιγάλεω - Άνοιξη 2017















Έτσι δεν είναι?

Ποιός λουλούδι μπορεί να ανθίσει στα τσιμέντα? Όλα θέλουν νερό, ήλιο και λίγο χώμα για να φυτρώσουν.

Εξαίρεση οι πρασινάδες. Με τη ξεροκεφαλιά τους αυτές μπορούν να ξεφυτρώσουν από παντού, ανάμεσα από τις πλάκες του πεζοδρομίου, από το χώμα που μαζεύεται στις άκρες του δρόμου.







Στην εικόνα για παράδειγμα η πιο ξεροκέφαλη πρασινάδα,  η ο οποία αποφάσισε ότι το λίγο χώμα που είχε μαζευτεί στο φτερό του Leon είναι αρκετό για να ζήσει. (για την ιστορία την τράβηξα προσεκτικά και τη μεταφύτεψα στη ρίζα ενός δέντρου πιο πέρα μέχρι που έγινε αγνώριστη)












Όμως δίνοντας τους εύφορο έδαφος, λίπασμα και λίγη φροντίδα μπορούν να διαπρέψουν όπως στις εικόνες παρακάτω...




















  

Ακόμη και τα αγριολούλουδα όμως έχουν τη χάρη τους που φυτρώνουν, μεγαλώνουν, ανθίζουν, πετάνε στο θρόισμα του ανέμου και οι διασπείρονται  περιμένοντας καρτερικά την επόμενη στιγμή που θα το ξανακάνουν, μια ακόμη φορά...

Μιλώ φυσικά για το πανέμορφο ταραξάκο η αλλιώς δανδέλιο ή γνωστό και ως πικραλίδα η κλέφτης! Ποιος γεννημένος πριν το 90 δεν πέρασε παιδικά χρόνια κηνυγώντας "κλέφτες" κάθε Άνοιξη στους αγρούς?



Η μαγεία όμως των άνθεων δε βρίσκεται χαμηλά στους θάμνους και στα γρασίδια. Ρίξτε μια ματιά πιο ψηλά! Στα δέντρα! Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για μια βόλτα στο Μπαρουτάδικο. Τώρα που έχουν φουντώσει οι βουκαμβίλιες!

















Συνοψίζοντας περί λουλουδιών και τσιμέντου

Βλέποντας ότι η φύση μας γεμίζει με ομορφιά και φυσικά ενέργεια (βλέπε Ουράνια προφητεία του James Redfield για τον τρόπο που ο άνθρωπος μπορεί να αντλήσει την ενέργεια που χρειάζεται από τη φύση) το πιο λογικό αντί να τρέχουμε διαρκώς σε εκδρομές αναζητώντας τη φύση, θα ήταν να την φέρουμε εδώ, δίπλα μας.


Οπότε τι χρειαζόμαστε? Λιγότερα τσιμέντα, λιγότερες πλάκες και σίγουρα λιγότερη άσφαλτο. Ακόμη και με την ελάχιστη περιποίηση/ελάχιστο κόστος συντήρησης είναι προτιμότερο να έχεις ένα παραμελημένο πάρκο, ένα ατημέλητο παρτέρι παρά ένα ακόμη εμπορικό κέντρο ή μια ακόμη καταραμένη θέση στάθμευσης.
Previous
Next Post »