Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Bike, Γυνή και Θάλασσα, το τρίπτυχο της αλατοθεραπείας




Λένε ότι ... Η θεραπεία για όλα είναι αλμυρό νερό: ιδρώτας, δάκρυα, ή η θάλασσα. Έτσι λοιπόν Κυριακή πρωί σε μια προσωπική αναζήτηση αυτοθεραπείας επέλεξα ιδρώτα και θάλασσα.








Νομίζω πως αν δεν είχα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη ζωή μου και τα ευεργετήματα του ως κινητήρια δύναμη απομάκρυνσης από τον καναπέ, τα Σαββατοκύριακα μου θα ήταν κάπως έτσι :





Και σίγουρα θα είχα αυτό το τσιμεντοβλέμμα του Καλαμάρη που έχει πήξει στη ρουτίνα και δε ξέρει αν θέλει να πεθάνει ή να γίνει απωλίθωμα από τη βαρεμάρα και μετά να πεθάνει.











Αντιθέτως 2 Κυριακές τώρα ξυπνάω,  παίρνω το ποδηλατάκι μου, το φορτώνω στο αμάξι, σταματάω για ένα καφέ στα Everest και φτάνω Ελευσίνα από όπου ξεχύνομαι να γράψω χιλιόμετρα στη σέλα.





Για προσεκτικούς. Η πρωινή δροσιά οφείλεται για το τσουτσουριασμένο χέρι ή αλλιώς το δέρμα "αξύριστο κοτόπουλο"







Η θέα από τον πάγκο εργασίας δημιουργίας ποιοτικού χρόνου.



Η Κυριακή από ημέρα ανάπαυσης έχει γίνει μέρα συγκέντρωσης ενσήμων αερόβιας άσκησης για την εξάλλειψη της καμπύλης ευημερίας στη μέση.





Καιρός :


Ο καιρός ... με τα κέφια του κι αυτός

Τη πρώτη Κυριακή είχε μια απίστευτη μουνταμάρα. Άπνοια, βαριά ατμόσφαιρα, χρώματα ..Λονδίνου, γκρίζο και ορατότητα μικρή. Σα να είναι έτοιμο να βρέξει αλλά να μην έχουν υγρασία τα σύννεφα. (σύννεφα σκόνης από Αφρική πάλι?)



Την επόμενη Κυριακή όμως ... το τοπίο έγινε και πάλι όπως το περιμένει κανείς. Ελληνικό. Διαύγεια, καθαρός αέρας, χαίρεσαι να είσαι έξω.





Παρέα


World meet Βασιλική.
Η υποφαινόμενη  αθλήτρια είναι κολυμβητικό αστέρι αντοχής υπερ...αποστάσεων.  Δεν υπάρχουν τα νούμερα που μπορεί να κολυμπήσει αυτό το κορίτσι σε αγώνες ανοικτής θάλασσας.


Όσα κάνω maximum στο τρέξιμο σε ένα ...επικό Long Run για μένα, ας πούμε ...30χλμ, τα κάνει σε ένα αγώνα κολύμβησης. Έχει κολυμπήσει τα 29χλμ του ... Ιάσωνα Ζιργάνου και έζησε για να τερματίσει!



Τώρα κάνει ... προετοιμασία για το AlmiraMan (1900μ κολύμπι, 90χλμ ποδήλατο, 21χλμ τρέξιμο)  και μέχρι να μάθει να κάνει ΚΑΙ ποδήλατο μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι είμαι γρηγορότερος της σε έστω ένα από τα τρία αθλήματα.








Αποστάσεις

Το αρχικό σχέδιο για συμμετοχή σε Brevet με τη Βασιλική το απορρίψαμε καθώς ενώ θα ήταν καλή εκδρομή δε θα ωφελούσε προπονητικά τέτοιος φόρτος χιλιομέτρων λίγο πριν τον αγώνα. Οπότε μείναμε σε 80χλμ ποδήλατο τη πρώτη και σε 50χλμ ποδήλατο +12χλμ brick τρέξιμο τη δεύτερη Κυριακή











Αυτά για απόψε....
ώρα για ξεκούραση!!!!!

Previous
Next Post »