Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Polar A360 δραστηριογράφος - Αναλυτική δοκιμή - Fitness Tracker A360 Review


Δοκιμή δραστηριογράφου Polar A360



 




Μετά το review του δραστηριογράφου Garmin Vivosmart HR που ετοίμασα αρχές Σεπτέμβρη αποφάσισα να δω από κοντά το αντίπαλο δέος από την  Polar, το Polar A360. Ένα  δραστηριογράφο με μέτρηση παλμών στον καρπό.


UPDATE

Polar A370
Το Polar A360 αντικαταστάθηκε από το νεότερο Polar A370 Fitness Tracker και μόνο λίγα κομμάτια υπάρχουν σε εταιρίες διαθέσιμα.

Συνοπτικά το A370, έχει μικροαλλαγές με τη σημαντικότερη είναι ότι μπορεί να δέχεται πάνω στην άσκηση τη θέση GPS του κινητού και να τη καταγράφει (απαιτεί bluetooth &location services ανοικτό), ενώ η μπαταρία του 110mA κρατά 4 ημέρες με 24ωρη καταγραφή παλμών.



---------------------------------------------



Έτσι ζήτησα από τη Science Training, την αντιπροσωπία της Polar στην Ελλάδα το δραστηριογράφο Polar A360 για 1 μήνα  για να το δοκιμάσω νύχτα μέρα, φορώντας το σε όλες μου τις δραστηριότητες και να γράψω για αυτό.

Το ρολόι έμεινε στο χέρι μου 24/7 για ένα μήνα πλην των λίγων ωρών που αφαιρέθηκε για φόρτιση. Δοκιμάστηκε σε περπάτημα, τρέξιμο, στατική ποδηλασία σε προπονητήριο, ποδηλασία δρόμου και τέλος κολύμβηση. 
Κατά τις δοκιμές είχα πάντα στο άλλο μου χέρι το Polar m400 ή το τριαθλητικό ρολόι Polar V800 ώστε να συγκρίνω τις καταγραφές έπειτα.


Δεν χρειάστηκε να διαβάσω κάποιο manual. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι το Α360 ενεργοποιείται τη πρώτη φορά μέσω της εφαρμογής Polar Flow σε κινητό τηλέφωνο είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με χρήση του Polar Flowsync που θα πρέπει να εγκατασταθεί. Στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιείται το micro-usb καλώδιο με το οποίο φορτίζει και η συσκευή.





-------------------------------------------

Αν σας ενδιαφέρει η απόκτηση ενός Polar A360 ή ενός ανταλλακτικού λουριού ρίξτε μια ματιά στον ακόλουθο σύνδεσμο στο Βρετανικό Wiggle.


Polar A360 Activity Monitor with Integrated HRM

FREE DELIVERY TO GREECE
Save 29% - 41%
€119.78 - €143.36
List Price  €203.93









-------------------------------------------







Πρώτες εντυπώσεις


Σχήμα. Το λουράκι ακολουθεί το πλάτος του ρολογιού σαν ένα band, μια ενιαία λωρίδα δηλαδή.   Ιδανικό για όσους δεν θέλουν τετράγωνα / κυκλικά ρολόγια στον καρπό τους αλλά θέλουν κάτι πιο διακριτικό που θα ταιριάξει και στη προσωπική τους αισθητική/στυλ.

Το A360 έχει οθόνη από γυαλί μεγέθους 13x27mm και πλαισιώνεται στις δυο άκρες του από χρώμιο. Πολύ ενδιαφέρον είναι και η κάτω πλευρά του με τον αισθητήρα να εξέχει ανεπαίσθητα και έτσι να μη κάνει σημάδια στον καρπό ακόμη κι αν το δέσεις σφιχτά για πιο σταθερή μέτρηση παλμών. (βλέπε ενότητα για κολύμπι)





Πολύ καλή εντύπωση ο αισθητήρας που ξεπροβάλει ανεπαίσθητα από τη πλάτη του ρολογιού.


Το λουράκι είναι από τα πρώτα που βγήκαν. Τα νεότερα μοντέλα διατίθενται με δυο μεταλλικές πόρπες ώστε να είναι πιο δύσκολο να ξεκουμπώσει με ένα τυχαίο τράβηγμα.




Φυσικά δε μπορούσε η μικρή να σταθεί ένα μέτρο πιο εκεί αφού είδε κάτι να γυαλίζει! (ευτυχώς δεν έπεσε στα χέρια της να το ξεπουπουλιάσει)








Το λουράκι είναι αποσπώμενο και αλλάζει από τον ίδιο τον χρήστη χωρίς κάποιο εργαλείο. Το κύριο σώμα του Α360 είναι σε μορφή κάψουλας. Τοποθετείται στο λουράκι όπου και κουμπώνει σταθερά (όχι για να γαντζωθεί πάνω στο ρολόι ένα πιτσιρίκι με το βάρος του όμως, εκεί θα ξεκουμπώσει)
 Σημειωτέο ότι υπάρχουν άλλοι δραστηριογράφοι που αν κοπεί/φθαρεί το λουράκι δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις και αχρηστεύεται όλη η συσκευή.
Στη δεύτερη εικόνα κάτω από το καπάκι κρύβεται μια υποδοχή για να συνδεθεί το mini-usb καλώδιο φόρτισης/σύνδεσης με τον υπολογιστή μας.


Υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα λουράκια σε λευκό, πράσινο, ροζ και μπλε ώστε να μπορεί να το αλλάξει κάποιος αν βαρεθεί το μαύρο ή λευκό που προτιμούν οι πιο πολλοί αρχικά. Επίσης διατίθενται σε 3 μήκη γιατί δεν είναι όλοι οι καρποί ίδιοι.


  





Για να δούμε τώρα με μια πρώτη ματιά τι υπάρχει στο μενού.

Επιλογή My Day

Εδώ βλέπουμε το τι έχουμε κάνει την τρέχουσα μέρα καθώς και τι χρειάζεται για να πετύχουμε το στόχο της ημέρας.






Δείχνει ότι η επιθυμητή δραστηριότητα της ημέρας έχει ολοκληρωθεί κατά 4% μόνο, έχω κάνει 542 βήματα, μόλις 0.2km περπάτημα περίπου (μέσα στο σπίτι από το πρωί) και έχω κάψει 977 θερμίδες. (Οι θερμίδες είναι οι θερμίδες του μεταβολισμού από τις 00:00 και έχουν να κάνουν και με  παράγοντες όπως βάρος/ηλικία/δραστηριότητα).




Με ένα πάτημα στην οθόνη βγάζει προτάσεις δραστηριότητας προκειμένου να πιάσω τον ημερήσιο στόχο. Αυτό είναι  55min jogging, 2h5min περπάτημα ή 7 ώρες ορθοστασία.  Οι δείκτες αυτοί είναι δυναμικοί και αλλάζουν όσο περνάει η μέρα είμαστε σε κίνηση, περπατάμε. Έτσι σε μια δραστήρια μέρα μόλις 55λεπτά jogging ή δυο ώρα περπάτημα φαίνεται πως αρκούν.





Επιλογή My heart rate.

Πατώντας το ενεργοποιείται ο αισθητήρας και ψάχνει παλμό. Δένοντας το στον καρπό μας ή βάζοντας την άκρη του δείκτη μας στον αισθητήρα θα δούμε σε λίγα δευτερόλεπτα μια πρώτη μέτρηση η οποία χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα ακόμη για να σταθεροποιηθεί.
(σ.σ. Η τεχνολογία μέτρησης παλμών με φως λέγεται φωτοπληθυσμογραφία. Στο ρολόι εδώ λειτουργεί ως εξής. Τα 2 πράσινα Led φωτίζουν το δέρμα ενώ ο φωτοαισθητήρας που βρίσκεται στη μέση ανιχνεύει πόση ποσότητα φωτός ανακλάται πίσω. Κάθε πέρασμα νέας ροής αίματος από κάθε παλμό αλλάζει τις ανιχνευόμενες τιμές ανάκλασης φωτός. Έτσι υπολογίζεται το πόσοι παλμοί υπάρχουν στη μονάδα του χρόνου και μας εμφανίζει την τρέχουσα μέτρηση. Άρα χρειαζόμαστε δέρμα, καρπό και αίμα να κυλά. Αφορά ζωντανούς μόνο ε? :P) )












Επιλογή Training.


Από εδώ ξεκινούν οι καταγραφές των δραστηριοτήτων. Αρχικά υπάρχει το walking & running. Ενώ ψάχνεις στη λίστα διαθέσιμων μορφών άσκησης ο αισθητήρας του ρολογιού  ήδη ξεκινά να ανιχνεύει τους παλμούς ώστε να είναι μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα προφίλ ασκήσεων μέσα από μια μεγάλη γκάμα. Αυτό μας βοηθά έπειτα και στη κατηγοριοποίηση των δραστηριοτήτων στο Polar Flow, την online πλατφόρμα της Polar. Το βασικότερο είναι ότι για κάθε προφίeλ ανιχνεύονται οι κινήσεις του καρπού και σε συνδυασμό με τους παλμούς υπολογίζονται οι θερμίδες που καταναλώνονται κατά την άσκηση. Οι διαθέσιμες μορφές άσκηση ή αλλιώς "αθλητικά προφίλ / sport profiles" όπως τα αναγράφει το Polar Flow App και η πλατφόρμα Polar Flow καλύπτουν ότι σπορ μπορεί να φανταστεί κανείς. Από αλπικό σκι μέχρι μπάντμιντον..!



Μόνο αυτά υπάρχουν στο μενού Training σε πρώτη ματιά . Μετά τη σύνδεση στο Polar Flow προστίθενται και οι άλλες επιλογές sport profiles που έχουμε στο λογαριασμό μας.





Συγχρονισμός Polar A360



Πριν ξεκινήσουμε το οτιδήποτε ας συγχρονίσουμε το δραστηριογράφο με το τηλέφωνο μας. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή Polar Flow αν δεν την έχουμε ήδη. Έπειτα θα συνδεθούμε με τον υπάρχον λογαριασμό μας στη Polar ή θα δημιουργήσουμε έναν νέο.



 
 Απλή διαδικασία που ζητά ονοματεπώνυμο, email, τοποθεσία και πόλη μόνο. Από ότι είδα δεν ζητά καν επιβεβαίωση ότι ισχύει το email αλλά για λόγους ασφάλειας και απρόσκοπτης πρόσβασης στα δεδομένα που έχουμε συγχρονίσει προτείνεται να δηλώσουμε ένα email που ισχύει και έχουμε πρόσβαση. (για τυχόν επαναφορά του password αν το ξεχάσουμε)



Πηγαίνοντας στο προφίλ μας, στην επιλογή Settings βλέπουμε τα στοιχεία μας και κάνουμε όποια αλλαγή επιθυμούμε. 

 


Για να έχουμε σωστές και ακριβείς μετρήσεις δηλώνουμε την πραγματική μας ηλικία, βάρος και ύψος. Δεν είναι δήλωση σε γραφείο συνοικεσίων για να πούμε και κανένα ψεματάκι αλλά στο εξής ο προσωπικός μας "βοηθός" στο να φτιάξουμε/αποκτήσουμε/διατηρήσουμε/εποπτεύσουμε τη πρόοδο της φυσικής μας κατάστασης, Οπότε ας είμαστε ...ειλικρινείς, ε;;;




 Αντίστοιχα μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και στον υπολογιστή. Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό στο site του  Polar Flow πατάμε εδώ πατάμε εδώ.

Συμπλήρωση των στοιχείων μας για το λογαριασμό μας.




Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε. Πηγαίνουμε στην επιλογή του προφίλ Account. Εδώ μπορούμε να διορθώσουμε το ονοματεπώνυμο μας, το email η να συνδέσουμε το λογαριασμό μας με το λογαριασμό στο Strava, στο TrainingPeaks ή στο facebook.







Ακολουθούν οι ρυθμίσεις για τη φυσιολογία μας. Βάρος, ύψος, ημερομηνία γέννησης καθώς και ρυθμίσεις που αφορούν τη καρδιά όπως η κατάσταση ηρεμίας της καρδιάς, η μέγιστοι παλμοί μας, το αερόβιο κατώφλι αλλά και το αναερόβιο.  (για τους μέγιστους παλμούς, το αερόβιο και το αναερόβιο κατώφλι συνιστάται να γίνει ένα εργομετρικό τεστ σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο).

Αν δεν έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα από κάποιο εργομετρικό τεστ που έχουμε κάνει πρόσφατα, το πιο σωστό να μη πειράξουμε αυτές τις τιμές καθώς καθορίζουν τις ζώνες παλμών και θα επηρεάζουν τα αποτελέσματα των καταγραφών.



Συγχρονισμός της συσκευής Polar A360

Συγχρονισμός μέσω Η/Υ.
Για να συγχρονίσουμε το δραστηριογράφο μας με τον Η/Υ χρειαζόμαστε το Polar FlowSync το οποίο μπορούμε να βρούμε εδώ και διατίθεται για Windows & Mac.


Συνδεόμαστε με το email & password που έχουμε δημιουργήσει από το website και μένει απλά να συνδέσουμε το δραστηριογράφο για να γίνει ο συγχρονισμός και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Συγχρονισμός μέσω κινητού τηλεφώνου


Αρχικός συγχρονισμός (pairing) συσκευής.
Για να ξεκινήσει η διαδικασία συγχρονισμού πρέπει να έχουμε ανοικτό το bluetooth στο τηλέφωνο αλλά και ανοικτή την εφαρμογή Polar Flow. Έπειτα πατάμε για 2 δευτερόλεπτα το κουμπί που βρίσκεται αριστερά στο Polar Α360 (ένα υπάρχει, αποκλείεται να το χάσει κανείς) και ξεκινά η ανίχνευση για συσκευές.  Η συσκευή μας προτρέπει να "αγγίξουμε" το ρολόι με τη συσκευή που θέλουμε να συγχρονίσουμε. Ένα χτύπημα μεταξύ των συσκευών ξεκινά τη διαδικασία του Pairing.

(αυτό εξηγείται καθώς σε ένα χώρο υπάρχουν πολλές συσκευές bluetooth οι οποίες αναγνωρίζονται με ένα ID. Οπότε ένα ελαφρύ χτύπημα μεταξύ των συσκευών καταγράφεται στα ενσωματωμένα επιταχυνσιόμετρα των δυο συσκευών ως το έναυσμα για συγχρονισμό μεταξύ αυτών των δυο συσκευών και όχι άλλων ζευγαριών συσκευών bluetooth στο χώρο)






Πατώντας πρώτη φορά το κουμπί του συγχρονισμού μας προτρέπει σε σύνδεση usb ή σε σύνδεση μέσω bluetooth.







Το bluetooth πρέπει να είναι ανοικτό στο τηλέφωνο μας.







Μετά το ελαφρύ χτύπημα οι δυο συσκευές έχουν αναγνωρίσει ότι ξεκινά διαδικασία Pairing και απαιτείται να δοθεί στο τηλέφωνο ο αριθμός που μας εμφανίζει το Polar A360.

Το πληκτρολογούμε και πατάμε το κουμπί Pair.




Αυτό ήταν. Οι συσκευές ξεκίνησαν το συγχρονισμό.











Με το που ολοκληρωθεί ο πρώτος συγχρονισμός μας προτρέπει να δηλώσουμε σε ποιο χέρι φοράμε το δραστηριογράφο, να ορίσουμε το ξυπνητήρι σε καθημερινή βάση ή από Δευτέρα ως Παρασκευή και τέλος αν θέλουμε να μας εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις "Smart Notifications" στην οθόνη του A360 όταν αντίστοιχα εμφανίζονται και στο τηλέφωνο.

Χρήσιμο καθώς δεν έχουμε το τηλέφωνο όλη τη μέρα στο χέρι αλλά με μια ματιά μπορούμε να δούμε τις ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να το κοιτάξουμε.

Ενδιαφέρον έχει η επιλογή On (no preview) που απλά μας ειδοποιεί ότι έχουμε ειδοποίηση χωρίς όμως να μας δείξει μια προεπισκόπηση.  (Δε το χρησιμοποίησα αυτό το χαρακτηριστικό αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν άνθρωποι που τους ενδιαφέρει να μη ξεπροβάλει σε μια οθόνη στο καρπό τους κάθε λίγο μια νέα ειδοποίηση)




Μετά από κάθε κάθε αλλαγή στις προτιμήσεις μας στο Polar Flow, στο πιο χέρι το φοράμε, σε δήλωση άλλου βάρους ή προσθήκη αφαίρεση Sport Profile πρέπει να κάνουμε και ένα συγχρονισμό του A360.



Smart Notifications

Για άλλους σημαντική λειτουργία να έχουν ένα ρολόι με "smartwatch" δυνατότητες και για όλους όχι.  Η συσκευή δε κρατάει κάποιο ιστορικό των ειδοποιήσεων. Η κάθε μια ειδοποίηση εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα και εξαφανίζεται ή μπορούμε να τη κλείσουμε νωρίτερα με το πάτημα του X (Οι ειδοποιήσεις μένουν στο κινητό φυσικά, δε χάνονται).
Λέγοντας ειδοποιήσεις αυτές μπορεί να είναι απλά παραδοσιακά μηνύματα που λαμβάνουμε στο νούμερο του κινητού μας, μηνύματα από εφαρμογές του κινητού όπως fb, tweeter, instagram, κλήσεις εισερχόμενες, ξυπνητήρι, ειδοποίηση κάποιου ραντεβού στο ημερολόγιο του κινητού και γενικά το οτιδήποτε υπάρχει ως "notification" ενεργό στο κινητό μας.  (Αν πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζονται όλες αυτές οι ειδοποιήσεις ας τις απενεργοποιήσει από το κινητό γιατί θα τρώνε μπαταρία κάθε φορά που θα ενεργοποιούν την οθόνη του A360 για να εμφανιστούν)

Επίσης να πω ότι μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι η ελληνική γραμματοσειρά εμφανιζόταν κανονικά κάτι που δεν συμβαίνει σε όλες τις συσκευές/ρολόγια με smart notifications.  







 Το πρώτο βράδυ που το είχα στο χέρι μου δοκίμασα τη προεπισκόπηση και τα notifications και πρόλαβα αυτή τη φωτογραφία. (μήνυμα από site για επαλήθευσης παραγγελίας. Η παραγγελία αφορούσε πρωτεΐνη και σαλάτες οφείλω να διευκρινίσω). 






Αλλαγή εμφάνισης πρώτης οθόνης με 4 διαφορετικές επιλογές.

Για να είμαι ειλικρινής ήταν το μόνο που έψαξα στο ίντερνετ ώστε να δω "πως" γίνεται να αλλάξει η πρώτη οθόνη. Ήταν όμως τόσο απλό. Ενεργοποιούμε την οθόνη πατώντας το πλαϊνό κουμπί ή φέρνοντας τον καρπό μπροστά από το πρόσωπό μας, Έπειτα πιέζουμε την οθόνη παρατεταμένα και μας αφήνει να επιλέξουμε μέσα από 4 διαφορετικές επιλογές.

-Ώρα.
-Ώρα και ημερομηνία. 
-Ώρα ημερομηνία αλλά και δραστηριότητα.
-Αναλογικό ρολόι με στρογγυλή σφαίρα που απεικονίζει τη δραστηριότητα της μέρας



Η πρώτη επιλογή είναι αυτή που απόλαυσα περισσότερο. Η ώρα με μεγάλα λευκά γράμματα σε δυο γραμμές που όσο πιάνουμε τον fitness ημερήσιο στόχο της ημέρας χρωματίζονται γαλάζια από κάτω προς τα πάνω.


Ώρα και ημερομηνία με πορτοκαλί γράμματα που όσο πιάνουμε τον fitness ημερήσιο στόχο της ημέρας γίνονται κίτρινα.


Ώρα με λευκά γράμματα σε δυο γραμμές, ημερομηνία και μπάρα που γεμίζει με γαλάζιο χρώμα όσο πιάνουμε τον στόχο δραστηριότητας της ημέρας.




Παρουσίαση σε δυο κύκλους. Ο πάνω έχει αναλογικό ρολόι με ημέρα και ημερομηνία, ενώ ο κάτω κύκλος απεικονίζει τη δραστηριότητα της μέρας με ποσοστό.
Ενδιαφέρον κι αυτό.






Καθημερινότητα

Πως είναι να έχεις στον καρπό σου το A360? Φωτογραφίες από διάφορες ώρες και μέρες.




Οδηγώντας μέρα και νύχτα. Με ένα στρίψιμο του καρπού προς τα μάτια μας η οθόνη ενεργοποιείται. Μεγάλα γράμματα οπότε δε χάνουμε τη προσοχή μας από το δρόμο για να να διαβάσουμε την ώρα. Αποκλείεται να τη χάσουμε με τέτοια τεράστια γράμματα :-)






Περπατώντας προς το γραφείο και έχοντας ξεκινήσει μια καταγραφή περπατήματος.





Νύχτα στο σπίτι σε χαμηλό φωτισμό.



Ψάχνοντας στον Η/Υ πως φαίνεται το ρολόι με το άσπρο λουράκι. Α το βρήκα! Τέλειο!





Εει μπαμπά, τι κάνει αυτό; Φωτάκια έχει. Για να προσπαθήσω να στο διαλύσω λίγο.










Ας δούμε όμως και στις καταγραφές τι κάνει το A360.


Περπάτημα με το Polar A360

Ας ξεκινήσουμε στην αρχή με ένα απλό περπάτημα. Πηγαίνουμε στο μενού Training και επιλέγουμε το Walking. Μπορούμε να περιμένουμε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι να βρει τον παλμό ή να πατήσουμε κατευθείαν το κουμπί και να αρχίσει η καταγραφή.




Οι οθόνες όπως φαίνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η αλλαγή στις επόμενες εικόνες γίνεται με ένα γλίστρημα του δακτύλου στην οθόνη προς τα πάνω η προς τα κάτω.




Είναι 16:50 και έχω περπατήσει για 09λεπτά και 42δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη εικόνα φαίνονται οι ζώνες παλμών. Στο μεγαλύτερο τμήμα ως εδώ καταγράφηκε η πρώτη ζώνη. (δύσκολο για κάποιον που κάνει τρίαθλο να περπατήσει και να ανέβουν υπερβολικά οι παλμοί εκτός αν ξεκινήσει να κάνει γρήγορο αγωνιστικό βάδην. (όχι το φόρτε μου)



Το ρολόι έχει υπολογίσει ότι ως τώρα έχω κάψει 148 θερμίδες και έχω καλύψει 1.7km.



Ώρα και ρυθμός. Εφόσον έχω σταματήσει ο ρυθμός κάλυψης απόστασης έχει γίνει 00:00. Δεξιά υπάρχει οθόνη με θερμίδες αλλά και ζώνες που λόγω στάσης για τις φωτογραφίες έχουν πέσει οι παλμοί κάτω από τις 5 ζώνες συχνότητας καρδιάς (1 πρώτη ζώνη η λευκή για μένα είναι από 90 ως 110 παλμούς. η 2η από 111 ως 129 παλμούς κλπ)





Ώρα και θερμίδες. Για όσους έχουν στόχο θερμίδων κατά την άσκηση.






Το περπάτημα τελείωσε. Για να δούμε πως φαίνονται στο ρολόι τα αποτελέσματα της δραστηριότητας :






Η ημερήσια μας δραστηριότητα έχει καλυφτεί κατά 60% ως τώρα με 6565 βήματα, 5.1km περπάτημα και 2270 συνολικές θερμίδες (μεταβολισμού και δραστηριότητας). Στη δεύτερη εικόνα φαίνεται το περπάτημα που ξεκινήσαμε στις 16:11 το οποίο κράτησε 35λ:22δ και κάψαμε 291 θερμίδες.  (Ίσως φαίνεται υπερβολικό για κάψιμο θερμίδων σε περπάτημα αλλά οι θερμίδες έχουν να κάνουν πάντα με το βάρος/ύψος/ηλικία/φύλο, συχνότητα λειτουργίας της καρδιάς κατά την άσκηση. Αν ήμουν στο ιδανικό βάρος για το ύψος μου τότε δε θα έκαιγα ούτε 100 θερμίδες προφανώς με 35 λεπτά περπάτημα)




Ώρα έναρξης και διάρκεια του περπατήματος. Μέσοι παλμοί 107 και μέγιστοι 121.



Όφελος προπόνησης. Βασική προπόνηση.     Θερμίδες που καταναλώθηκαν 291kcal και από αυτές καύση λίπους το 56%.





Ρυθμός περπατήματος. Μέσος ρυθμός 09λ:28δ/χλμ και μέγιστος 07λ:30δ/χλμ. Απόσταση 3.7km. Στη δεύτερη εικόνα τα ποσοστά παραμονής σε κάθε ζώνη παλμών. 66% ζώνη 1 και 34% ζώνη 2.



Κατά την διάρκεια αυτής της καταγραφής είχα μαζί μου και το Polar M400 ρολόι με τον παλμογράφο H7 για να συγκρίνω αποτελέσματα της καταγραφής των παλμών στο καρπό με το στήθος, της απόστασης αλλά και των θερμίδων που υπολόγισε η μια και η άλλη συσκευή. Το M400 κατέγραψε την απόσταση με GPS ενώ το A360 με το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο του.

Παρατηρείται μια διαφορά στη μέτρηση απόστασης. Κοιτάζοντας στο site της Polar σε σχετικό άρθρο έγραφε ότι η μέτρηση απόστασης με τα ρολόγια που έχουν επιταχυνσιόμετρο είναι πιο σωστή όταν ο βραχίωνας μετακινείται φυσικά μπρος πίσω κατά το περπάτημα ενώ το οτιδήποτε κρατάμε στο χέρι ενώ περπατάμε όπως ένα χάρτη ή ένα τηλέφωνο μπορεί να αλλοιώσει την ακρίβεια.

Ήταν όμως πανομοιότυπη η καταγραφή της καρδιάς και οι θερμίδες που υπολογίστηκαν για τη δραστηριότητα.


 Καταγραφή περπατήματος με το Polar A360



Καταγραφή περπατήματος με το Polar M400








Τρέξιμο με το Α360


Μετά το περπάτημα σειρά είχε το τρέξιμο.


Από την επιλογή Training επιλέγουμε Running, βρίσκει τον παλμό μας και ξεκινάμε ;-)



Μερικές εικόνες από τη μέρα που δοκίμασα το A360 στο τρέξιμο.

1η εικόνα. Θερμίδες που παραμονή σε ζώνες άσκησης.  2η εικόνα. παλμοί 119, χρόνος δραστηριότητας 29:36.



1η εικόνα. Ρυθμός (στο 00:00 καθώς σταμάτησα) και απόσταση που έχω διανύσει.
2η εικόνα. Ζώνες και τρέχοντες παλμοί. Είμαι στους 132 παλμούς. Αντίστοιχα μια πράσινη καρδιά αναβοσβήνει στη αντίστοιχη ζώνη και μας δείχνει που βρισκόμαστε.



Εικόνα 1. Σε ποσοστό η παραμονή σε κάθε ζώνη. 72% στη ζώνη 4, 24% στη ζώνη 2. Εικόνα 2. Η ημερήσια δραστηριότητα έχει φτάσει στο 105% του στόχου μετά το τρέξιμο με 8157 καταγεγραμμένα βήματα, 5.7km δυανυθείσα απόσταση και 2785 θερμίδες (συνολικά μεταβολισμού αλλά και δραστηριότητας)


Όπως και στα άλλα αθλήματα είχα μαζί μου μια ακόμη Polar συσκευή για να μπορώ να κάνω μια σύγκριση των αποστάσεων/θερμίδων/καταγραφής καρδιάς. Έτσι στο τρέξιμο έτρεξα έχοντας μαζί μου ένα Polar M400 και τον παλμογράφο στήθους Polar H7.

Μια μικρή διαφορά στη καταγραφή της καρδιάς παρατηρείται στην αρχή που ανεβαίνουν λίγο πιο αργά οι παλμοί αλλά τελικά καθ'όλη τη διάρκεια καταγράφονται πανομοιότυπα. (κόκκινη γραμμή στα επόμενα δυο σχεδιαγράμματα). Επίσης στη καταγραφή του A360 το χρονόμετρο έγραψε στο τέλος ένα λεπτό περισσότερο και έτσι φαίνεται η γραμμή των παλμών να κατεβαίνει.

Και πάλι το A360 κατέγραψε λίγο περισσότερη απόσταση, 400 μέτρα περισσότερο από όσο έγραψε το M400 με το GPS.

Καταγραφή τρεξίματος με το Polar Α360




Καταγραφή τρεξίματος με Polar M400










Ποδηλασία εσωτερικού χώρου με το A360

 

Δοκίμασα αρκετές φορές το A360 στο προπονητήριο παράλληλα με το τριαθλητικό ρολόι για να κάνω σύγκριση των αποτελεσμάτων.


Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διάρκεια της ποδηλασίας εσωτερικού χώρου όσο και το πως φαίνονται μετά τα αποτελέσματα της καταγραφής.


Η ώρα είναι 17:26 και έχουν περάσει 02:43 λεπτά από την έναρξη της άσκησης.  Στη δεύτερη εικόνα οι παλμοί μας είναι 130 ενώ βρισκόμαστε στο 03:06 λεπτό της άσκησης.


Παλμοί και ώρα.





Για να δούμε πως φαίνεται η δραστηριότητα στο τέλος της.



Μέσα στο menu Myday έχουμε μια καταγραφή ποδηλασίας. 27μιση λεπτά και κατανάλωση 314Kcal θερμίδων. Ώρα εκκίνησης και διάρκεια.







Μέσοι παλμοί 126 και μέγιστοι 146. Το προπονητικό όφελος είναι ότι είναι σταθερή προπόνηση που βοηθά στο χτίσιμο αερόβιας βάσης.






Η παραμονή στις ζώνες 1, 2 και 3 σε ποσοστά χρόνου.



Τέλος έκανα μια ώρα ποδηλασία στο προπονητήριο και την κατέγραψα ταυτόχρονα στο Α360 αλλά και στο Polar V800 σε συνδυασμό με τη ζώνη παλμών στήθους Polar H7. Το διάγραμμα συγκλίνει πολύ με το V800 να αργεί ελάχιστα στην αρχή να πιάσει τους παλμούς. Στο 20' λεπτό ξεκούμπωσα το ρολόι για να το κουμπώσω ελάχιστα πιο σφιχτά.

Ποδηλασία εσωτερικού χώρου με το Polar A360


Ποδηλασία εσωτερικού χώρου με το  Polar V800 
















Κολύμπι με το Polar Α360




Εδώ πραγματικά μου έκανε πολύ έκπληξη καθώς ενώ δεν διαφημίζεται για καταγραφή παλμών στο νερό τα καταφέρνει αρκετά καλά.
Δοκίμασα το Α360 σε μια απλή προπόνηση κολύμβησης 1000 μέτρων κατά την οποία είχα να κάνω 300 μέτρα ζέσταμα, 5x100μέτρα σε αερόβια ζώνη και 200 μέτρα αποθεραπεία.

Παράλληλα κατέγραψα τη προπόνηση με το Polar V800 σε συνδυασμό με τον παλμογράφου στήθους H7.

Το αποτέλεσμα είναι θα έλεγα πολύ πολύ καλό για ρολόι το οποίο δεν πωλείται για αυτό το σκοπό. Εννοώ ότι έχοντας το αντίστοιχο Sport Profile και κάνοντας της χεριές στη κολύμβηση θα υπολογίσει τη κατανάλωση θερμίδων ούτως η άλλως κατά προσέγγιση, αλλά φαίνεται πως ταυτόχρονα είναι ικανό να καταγράψει και τους παλμούς στο νερό (!!!)

Κολύμπι 1000 μέτρων με Polar A360



Κολύμπι 1000μέτρων με Polar V800


Πως εμφανίζεται το κολύμπι στο A360 μετά τη δραστηριότητα.



Μέσα στο μενού Myday έχουμε μια νέα δραστηριότητα κολύμβησης. Πατώντας πάνω της βλέπουμε περισσότερες πληροφορίες.  Ώρα εκκίνησης τη δραστηριότητας και διάρκεια.



Μέσοι παλμοί και μέγιστοι παλμοί που ανιχνεύτηκαν.  Ποσοστό παραμονής στις ζώνες παλμών.





Είδος προπόνησης. Προπόνηση αερόβιας βάσης. 390 θερμίδες καταναλώθηκαν με ποσοστό λίπους 33%.




Τελευταίο αθλητικό προφίλ που πέρασα στο Polar Flow App και με ένα συγχρονισμό πέρασε και στο A360 ήταν το Dancing.

Dancing! Χορός!


Δοκίμασα να καταγράψω ένα μισάωρο χορού στο Nintendo Wii με το παιχνίδι Just Dance kids με 4 πιτσιρίκια στο ίδιο σαλόνι. Δυστυχώς η απόπειρα στέφθηκε με αποτυχία γιατί μετά από κάθε τραγούδι περνούσε ώρα μέχρι να αποφασιστεί ποιο θα είναι το επόμενο τραγούδι και οι παλμοί πέφταν. Next time!







Polar A360 - Παρακολούθηση δραστηριότητας μέσω Polar App

 Ωραία, μέχρι στιγμής έχουμε χρησιμοποιήσει το Polar A360 σε όλες μας τις δραστηριότητες και είναι ώρα να δούμε και όλη μας τη δραστηριότητα συνολικά ανά ημέρα/μήνα και μήνα.

Έχοντας συγχρονίσει το Polar A360 ανοίγουμε το Polar App και επιλέγουμε το μενού Activity. Εκεί επιλέγουμε Day, Week ή Month. Μας εμφανίζει τη τρέχουσα μέρα, βδομάδα ή μήνα ενώ μπορούμε να ανατρέξουμε και στη παρελθούσα δραστηριότητα μας με ένα σύρσιμο του δακτύλου στην οθόνη.







Στη προβολή ανά ημέρα μας βγάζει ένα 24ωρο ρολόι το οποίο χρωματίζεται από λευκό ως σκούρο μπλε ανάλογα με τη δραστηριότητα στην οποία βρισκόμαστε. Ύπνος, καθιστική στάση, ορθοστασία, περπάτημα ή ήπια δραστηριότητα, έντονη δραστηριότητα. Υπάρχει ακόμη και σήμανση με γκρι για τις ώρες που η συσκευή βρίσκεται εκτός του χεριού για φόρτιση ή άλλο λόγο.


Κατά την ημέρα της εικόνας, 9 Ιανουαρίου φαίνονται δυο κυκλάκια (κολύμβηση-ποδηλασία)  που αν πατήσουμε πάνω θα μας ανοίξουν τις αντίστοιχες δραστηριότητες που καταγράφηκαν. Συγκεκριμένα έκανα ποδήλατο νωρίς το πρωί για μια συνεχόμενη ώρα ενώ έκανα κολύμβηση το μεσημέρι για μισή ώρα (βλέπε αντίστοιχες ενότητες για καταγραφή του Α360 στο ποδήλατο και στο κολύμπι).
Με λευκό χρώμα απεικονίζεται ο χρόνος που βρισκόμαστε σε ύπνο. Όσο πιο συνεχόμενο/αδιάκοπο ύπνο έχουμε τόσο μεγαλύτερα λευκά κομμάτια υπάρχουν. (Τη συγκεκριμένη μέρα οι διακοπές του ύπνου μέσα στη νύχτα οφείλονται στο μωρό που είχε ανήσυχο ύπνο).





Λογικό κρίνεται και το 253% ως ημερήσια δραστηριότητα για 1 ώρα ποδηλασία και μισή ώρα ποδήλατο.  









Αρκετό περπάτημα στη πόλη είχε αυτή η μέρα φτάνοντας 17531 βήματα. 




0 inactivity stamps που σημαίνει ότι δεν είχα  κάποια μεγάλη περίοδο αδράνειας μέσα στη μέρα.




6 ώρες και 19 λεπτά νυχτερινός ύπνος με το 81% αυτού να είναι χαρακτηρίζεται ως ήσυχος ύπνος. 


























Εβδομαδιαία αναφορά δραστηριότητας.


 Τα ίδια χρώματα και πάλι. Λευκό το ποσοστό ύπνου. Αχνό γαλάζιο καθιστός, γαλάζιο ήπια δραστηριότητα, μπλε έντονη δραστηριότητα. Γκρι το ποσοστό που δε φορούσα το ρολόι στο καρπό μου.
Επίσης έχει σύνολα σε μέρες/ώρες για όλα τα παραπάνω και έτσι γρήγορα βγάζουμε ένα συμπέρασμα για το πόσες ώρες είχαμε προπονήσεις, πόσες ώρες ύπνου συνολικά είχαμε αυτή τη βδομάδα.
































Σε εβδομαδιαία βάση η επίτευξη των ημερήσιων στόχων, τα εβδομαδιαία βήματα, η κάλυψη χιλιομέτρων, οι δραστήριες μας ώρες αλλά και ένας υπολογισμός των θερμίδων μας.


 Από ότι βλέπω είχα μια πολύ καθιστική Κυριακή χωρίς δραστηριότητα και εκείνη τη μέρα απέκτησα και ένα Inactivity Stamp, μια σφραγίδα ακινησίας.










































Ακριβώς τα ίδια στοιχεία όπως στην εβδομαδιαία βάση αλλά σε προβολή ανά μήνα.
Φαντάζομαι θα είχε αξία κάθε τέτοια καρτέλα και για σύγκριση μεταξύ δυο διαφορετικών μηνών.

















FITNESS TEST 

Μια δυνατότητα που έχει το ρολόι είναι το να κάνουμε ένα Fitness Test, ένα έλεγχο του καρδιαγγειακού μας δηλαδή. Η επιλογή αυτή εμφανίζεται στο ρολόι μόνο όταν έχουμε συγχρονίσει μια ζώνη παλμών. (Ο ενσωματωμένος παλμογράφος χεριού δε θα μπορούσε να κάνει αξιόπιστα αυτό το τεστ)


Σύνδεσα το ρολόι μου με την H7 Bluetooth ζώνη που έχω στο τριαθλητικό μου ρολόι V800. Η σύνδεση του Α360 με τη ζώνη γίνεται ως εξής:




Φοράμε τη ζώνη στο στήθος και πιέζουμε το κουμπί για το συγχρονισμό που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της συσκευής. Μόλις εμφανίσει την ένδειξη "Syncing" πλησιάζουμε το A360 και το ακουμπάμε στη ζώνη παλμών  H7.

Το Α360 έχει βρει τη Polar H7 ζώνη παλμών. Αποδεχόμαστε ώστε να γίνει το pairing των συσκευών.





Έπειτα επιλέγουμε από το μενού τη νέα επιλογή, το Fitness Test  που έχει εμφανιστεί.






Η ζώνη βρίσκει τους παλμούς και μας προτρέπει να ξαπλώσουμε και να χαλαρώσουμε.


Το τεστ ξεκινά.



Διαρκεί περίπου 5 λεπτά και θα πρέπει να μείνουμε ξαπλωμένοι και το δυνατό χαλαροί. Σωστό είναι τα τεστ να γίνονται πάντα ίδια ώρα της ημέρας.  Επίσης μια έντονη δραστηριότητα η οτιδήποτε μη φυσιολογικό από άποψης υγείας είναι πιθανό να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα προσωπικά όταν είμαι άρρωστος με πυρετό οι παλμοί μου είναι 10-12 παραπάνω από το κανονικό σε στάση ηρεμίας.


Το αποτέλεσμα βγήκε. 39Vo2max. (Ο μέγιστος όγκος πρόσληψης οξυγόνου που υπολογίζεται από τους παλμούς σε αυτό το τεστ)   (Η καλύτερη μέτρηση μου ήταν 51 πριν το Μαραθώνιο της Αθήνας μετά από ένα έντονο πρόγραμμα προπονήσεων).












Μόλις βγει το αποτέλεσμα μας ρωτά αν θέλουμε να ενημερώσουμε το VO2max (ενημερώνετε στο προφίλ μας στο Polar Flow με τον επόμενο συγχρονισμό)











Αποφάσισα να επαναλάβω το fitness test μια βδομάδα μετά έχοντας κάποιες ενδιάμεσες ήπιες προπονήσεις τρεξίματος, κολύμβησης και ποδηλάτου.



Από 38 βγήκε 41 Vo2Max το αποτέλεσμα μια βδομάδα έπειτα. Να σημειωθεί ότι δε μπορείς να ξεγελάσεις το τεστ και να βγάλεις καλύτερο αποτέλεσμα. Προσπάθησα να "ηρεμήσω-χαλαρώσω περισσότερο αλλά έβγαλε το ίσιο αποτέλεσμα και τη πρώτη και τη δεύτερη βδομάδα.














Πατώντας πάνω στο τεστ βλέπουμε λεπτομέρειες όπως και τις βαθμίδες. Με την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες η φυσική κατάσταση βελτιώνεται και αντίστοιχα θα μπορεί κάποιος να βλέπει και τη πρόοδο του στο πέρασμα του χρόνου.






















Μπαταρία του Polar A360 - διάρκεια ζωής


Η Polar στις προδιαγραφές του ρολογιού γράφει ότι η μπαταρία του Α360 διαρκεί ως 2 εβδομάδες κάνοντας 24/7 καταγραφή δραστηριότητας μαζί με 1 ώρα καταγραφή προπόνησης ανά ημέρα και έχοντας απενεργοποιημένα τα smart notifications.

Αυτό που σίγουρα καταναλώνει μπαταρία είναι η ενεργοποίηση της οθόνης κάθε λίγο όπως και το να χαζεύεις για ώρα τα αποτελέσματα από τις δραστηριότητες που κατέγραψες.

Νομίζω η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας μπορεί να επιτευχθεί με κλειστά τα smart notifications, τη συσκευή σε flight mode ώστε να έχει κλειστή την επικοινωνία bluetooth και την επιλογή  Do Not Disturb ενεργοποιημένη (δείτε το βίντεο για το Airplane Mode & Do not Disturb) ώστε να μην ενεργοποιείται η οθόνη με το στρίψιμο του καρπού σε οριζόντια θέση. (θεωρεί το ρολόι ότι στρίψαμε έτσι τον καρπό για να δούμε την ώρα αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί και ώρες που ετοιμαζόμαστε για ύπνο.

Στη πράξη τον καιρό που το είχα στη κατοχή μου το A360 είχα τα Smart Notifications ανοικτά οπότε κάθε λίγο η οθόνη αναβόσβηνε ενώ με τη περιέργεια να το περιεργαστώ ή να ενεργοποιώ την οθόνη συνέχεια για φωτογραφίες το εξαντλούσα πριν την ώρα του. Επίσης μετά από κάθε δραστηριότητα έκανα ένα συγχρονισμό για να δω τα αποτελέσματα της καταγραφής στο Polar App.
Φαντάζομαι ότι αν μετέθετα το συγχρονισμό σε εβδομαδιαία βάση ώστε κάθε Κυριακή βράδυ να έκανα μια συνολική αξιολόγηση της βδομάδας που πέρασε κοιτάζοντας ανά ημέρα τους επιμέρους δείκτες δραστηριότητας (ημερήσιος στόχος, ώρες ύπνου, προπονήσεων) θα έκανα σημαντική εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας.

Στο κάτω κάτω όμως... η συσκευή θέλει λίγη ώρα για να φορτίσει οπότε γιατί να πρέπει να στερηθώ όλων των δυνατοτήτων του ρολογιού ? Έτσι κατέληξα να τα έχω όλα ανοικτά και να κάνω μια φόρτιση ανά 3 ημέρες την ώρα του μπάνιου.



Polar Running Program

Τώρα τελευταία βλέπω πως προστέθηκε και ένα οnline εργαλείο coaching, το Polar Running Program το οποίο σου φτιάχνει πρόγραμμα προπονήσεων για 5km, 10km, ημιμαραθώνιο και μαραθώνιο και μπορείς βλέποντας τις ζώνες αλλά και τα λεπτά παραμονής που προτείνει προπονήσεις.

To A360 είναι συμβατό με το Polar Running Program αλλά δε μπορεί να δώσει στον χρήστη οδηγίες για τις προπονήσεις αυτές την ώρα της προπόνησης. Ο χρήστης θα πρέπει να βλέπει τι έχει να κάνει εκείνη τη μέρα από το Polar Flow ή το Flow App και να κάνει την αντίστοιχη προπόνηση προσπαθώντας να βρίσκεται αντίστοιχα λεπτά σε κάθε ζώνη όπως προτείνεται. Η χρωματολογία των ζωνών είναι ίδια. Λέγοντας συμβατό εννοώ ότι η κάθε προπόνηση που θα κάνει ο χρήστης τη μέρα που έχει ορισμένη προπόνηση από το Polar Running Program θα μετρά σα να επιχείρησε την προπόνηση αυτή.






Το κλιπάκι της Polar για το Polar Running Program. Σίγουρα αξίζει μια διερεύνηση!





Εντυπώσεις


Συνολικά το A360 είναι ένα πολύ εντυπωσιακός δραστηριογράφος με Smartwatch δυνατότητες, καταγραφή 24/7 της φυσικής δραστηριότητας και του ύπνου με δυνατότητα μέτρησης παλμών στο καρπό για τον υπολογισμό θερμίδων στις προπονήσεις μας. Καλύπτει ένα τεράστιο εύρος αθλουμένων με την μεγάλη ποικιλία sport profiles αλλά και απλών καθημερινών ανθρώπων που δεν έχουν μεγάλη εμπλοκή με αθλήματα αλλά θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους και χρειάζονται ένα βοηθό για να μπουν σε τάξη και να μετράνε βήματα και θερμίδες.

Είναι σίγουρα εις όφελος μας να έχουμε τη δυνατότητα με ένα εργαλείο στο καρπό μας να δούμε και αποτυπωμένη τη δραστηριότητα μας αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τη διαφορά στην ποιότητα του βραδινού μας ύπνου τις μέρες που πιάσαμε τον ημερήσιο μας στόχο δραστηριότητας ή όχι.

(Το έκανα ως μικρό πείραμα και είδα ότι τις μέρες μετά από προπονήσεις είχα ήσυχο ύπνο και ξυπνούσα φρέσκος την επόμενη μέρα. Σε αντίθεση βέβαια  με τις μέρες που δεν ήταν δραστήριες, δεν κοιμόμουν καλά το βράδυ και ως επόμενο ξυπνούσα σε κατάσταση ζόμπι μέχρι να πιω τον πρωινό μου καφέ και να τονωθώ)

Το Polar Flow App αλλά και το Polar App με τη παρουσίαση των δεδομένων για περαιτέρω ανάλυση είναι εξαιρετικά.


Το ερώτημα τώρα που καίει: θα το αγόραζα;

Χρησιμοποιώ ως βασικό αθλητικό ρολόι το V800 για το τρίαθλο που καταπιάνομαι. Όμως δε θα έλεγα όχι στο να φοράω το Α360 καθημερινά ως smartwatch για να μη φθείρω το αρκετά πιο ακριβό V800 στη καθημερινότητα. Οπότε ναι, θα το αγόραζα. Ειδικά η δυνατότητα για εύκολη αλλαγή λουριών νομίζω ότι είναι στα ατού καθώς μπορείς να αλλάξεις χρώμα και να το ταιριάξεις στο στυλ των ρούχων σου πιο εύκολα.




Ακολουθεί ένα κλιπάκι που έφτιαξα για το πως φαίνονται τα μενού αλλά και οι δυο δραστηριότητες που ανέφερα πιο πάνω, το ποδήλατο αλλά και το κολύμπι.










Αν σας ενδιαφέρει η απόκτηση ενός Polar A360 ή ενός ανταλλακτικού λουριού ρίξτε μια ματιά στον ακόλουθο σύνδεσμο στο Βρετανικό Wiggle.


Polar A360 Activity Monitor with Integrated HRM

FREE DELIVERY TO GREECE
Save 29% - 41%
€119.78 - €143.36
List Price  €203.93




 









UPDATE

Polar A370
Το Polar A360 αντικαταστάθηκε από το νεότερο Polar A370 Fitness Tracker και μόνο λίγα κομμάτια υπάρχουν σε εταιρίες διαθέσιμα.

Συνοπτικά το A370, έχει μικροαλλαγές με τη σημαντικότερη είναι ότι μπορεί να δέχεται πάνω στην άσκηση τη θέση GPS του κινητού και να τη καταγράφει (απαιτεί bluetooth &location services ανοικτό), ενώ η μπαταρία του 110mA κρατά 4 ημέρες με 24ωρη καταγραφή παλμών.



---------------------------------------------

SaveSave
Previous
Next Post »