Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Παπούτσια τρεξίματος Asics GT-1000 Review - δοκιμή - αντοχής







Asics GT - 1000 3

Απόψε θα κάνω ένα ανάποδο review για τα παπούτσια τρεξίματος Asics GT 1000 - 3 που έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους και με το παραπάνω.










Το Review αποτελεί μια δοκιμή διαρκείας και σημαίνει και το τέλος της ζωής του παπουτσιού καθώς ξεπέρασε το όριο ασφαλούς χρήσης του!





Ήταν Πάσχα του 2015 όταν αποφάσισα να ξεκινήσω να τρέχω. Ξεκίνησα προπονήσεις με ένα μεικτό πρόγραμμα τρεξίματος - περπατήματος 8 εβδομάδων 



Οπότε έπρεπε να βρώ ένα παπούτσι που θα βοηθούσε όσο περισσότερο τη προσπάθεια μου και θα άντεχε το βάρος μου (108 κιλά εκείνη την εποχή).










Ψάχνοντας στο Ίντερνετ βρήκα πολλά καλά σχόλια για τα παπούτσια που περιέχουν Gel μέσα ως υλικό απορρόφησης κραδασμών. 
Φτάνοντας στα μαγαζιά η λέξη Gel είχε μείνει στο υποσυνείδητο και απέρριπτα οτιδήποτε μοντέλο δε το έχει.  Το προσωπικό στα δυο καταστήματα που επισκέφτηκα δεν ήξερε κάτι ιδιαίτερο για τη τεχνολογία των παπουτσιών που έβλεπα παρά μόνο αρκέστηκε να ρωτήσει πόσα λεφτά διαθέτω για να με ωθήσει στις κατάλληλες στήλες παπουτσιών. Και στην ερώτηση "ποιό είναι το καλύτερο, η απάντηση ήταν η ίδια : μα το ακριβότερο φυσικά"


Το ακριβότερο, δε γινόταν να το πάρω λόγω οικονομικών. Οπότε πήρα διάλεξα με γνώμονα τεχνολογία Gel στη σόλα και φίρμα. Και ευτυχώς δεν έπεσα έξω.





Αντοχή

Τα παπούτσια δείξαν αξιοθαύμαστη αντοχή. Αν υπολογίσω ότι αυτά τα δυο χρόνια ήμουν από 108 ως 92 κιλά με φθίνουσα πορεία αλλά και διακυμάνσεις κρατήσαν μια χαρά.


Πόσο αντέξαν?
Καθώς σταμάτησα να μετράω χιλιόμετρα και να κοιτάζω νούμερα και εστίασα να βγαίνουν οι προπονήσεις με αιφνιδίασε ένα email που έλαβα προχτές.






1305 χιλιόμετρα ! Το STRAVA μου έστειλε email προτείνοντας να τα αλλάξω καθώς οι κατασκευαστές κατά γενική οδηγία προτείνουν να τα αλλάζουμε κάθε 500-800km για να αποφύγουμε τραυματισμούς καθώς τα υλικά τείνουν να φθείνουν και η αντικραδασμικότητα της σόλας του παπουτσιού γίνεται αναποτελεσματική.





Τραυματισμοί λόγω τρεξίματος


Είχα μόνο ένα τραυματισμό στον αριστερό εσωπλάγιο σύνδεσμο στο γόνατο ο οποίος προήρθε καθαρά από υπερπροπονήσεις. Θεώρησα ότι μπορούσα να αναπληρώσω ένα χαμένο πρόγραμμα και έτρεξα ξανά μια Δευτέρα μετά από ένα ημιμαραθώνιο. Το προκάλεσα δηλαδή με την άγνοια μου και δε θεωρώ ότι έφταιξε ποτέ το παπούτσι.



Φωτογραφίες μετά απο 1305km


















Μικρές φθορές στο εσωτερικό του παπουτσιού. Υπολογίζω ότι γίναν από μικρά πετραδάκια που μπήκαν στο τρέξιμο, μείναν και τρίψαν το ύφασμα.










Εμφανή φθορά στο πλέγμα στην περιοχή του μεγάλου δακτύλου. Προήρθε από την ανατομία μου λογικά καθώς τα νύχια του ποδιού έχουν κλίση προς τα πάνω και μοιραία










Φαίνεται η φθορά του πατήματος. Περιέργως το αριστερό πόδι έχει περισσότερη φθορά τριβής στη φτέρνα ενώ το δεξί έχει περισσότερο






























Ένα μόνο κορδόνι έχει φθαρεί από τα δύο και το άλλο άθικτο. Ίσως το έσφιγγα περισσότερο από το άλλο, ποιος ξέρει;


Και μετά τη φθορά των 1300km ας δείξω πως ήταν τη πρώτη μέρα :



Άλλη ομορφιά τα καινούργια ε; :P





Προπονήσεις

Άπειρες προπονήσεις των 5, 7, 10 χιλιομέτρων στο στάδιο, σε χωματόδρομο αλλά και άσφαλτο!







Το κλιπάκι είναι από στιγμιότυπα προπονήσεων τρεξίματοςστα πλαίσια προετοιμασίας για το AlmiraMan.









Αναμνήσεις 2 ετών


Κοιτάζοντας το αρχείο μου βρίσκω τα Asics GT-1000 σε πολλές φωτογραφίες ετοιμασιών πριν από τους αγώνες. Ειδικά στους αγώνες τριάθλου που μπαίνεις θάλασσα, κάνεις ποδήλατο και στο τέλος τρέχεις η λίστα του εξοπλσιμού είναι μεγάλη.

Έτσι ένα συνήθειο μου είναι να προετοιμάζω τα πράγματα μου και να τρέχω το σενάριο της επόμενης μέρας ως ρουτίνα ασφαλείας ότι δε θα ξεχάσω τίποτα. Ένα τέτοιο σενάριο είναι το εξής :



  1. Κολύμπι.   Στην αφετηρία του αγώνα θα φοράω τριαθλητικό κορμάκι, σκουφάκι, γυαλάκια ζώνη παλμών, τριαθλητικό ρολόι Polar V800.
  2. Ποδήλατο Στο ποδήλατο θα βγάλω σκουφάκι και γυαλάκια και θα φορέσω ζώνη με το νούμερο, κράνος, γυαλιά ποδηλασίας-τρεξίματος και παπούτσια ποδηλάτου.
  3. Τρέξιμο Στο τρέξιμο βγαίνουν παπούτσια ποδηλάτου και κράνος και φοράω τα παπούτσια τρεξίματος.

Έτσι ... τρέχοντας το σενάριο οπτικά δε μένει τίποτα έξω από το σάκο μου.










  




Φυσικά και φωτογραφίες τερματισμών αγώνων με τα Gt-1000







Μαραθώνιος Αθηνών 2015 και 2016  (συμμετοχή στα 42km)







Ολυμπιακό Τρίαθλο Ocean Lava Rhodes 2016








Τρίαθλο Sprint Team Mango "The day after Ironman" στη Χαβάη









Τρίαθλο αντοχής Almiraman Half Ironman   & Energy Semi-long




Τιμή


Τα είχα αγοράσει 130 ευρώ το Πάσχα του 2015. Κάνοντας την πράξη αναλογίας χιλιόμετρα  ανα κόστος στα 1300χλμ βγαίνουν ... 1 ευρώ τα 100χλμ!
Τέλειο?
Ποιό όχημα μας ταξιδεύει 100χλμ με μόλις 1 ευρώ? :P

Προφανώς αστειεύομαι γιατί ο σκοπός τους δεν είναι η οικονομική μετακίνηση αλλά να προλάβουν σοβαρούς τραυματισμούς που θα σε κάνουν να απέχεις από τον αθλητισμό και πιθανόν να κοστίσουν πολλά πολλά ευρώ!

Πάντως βλέπω πως κοστίζουν λιγότερο τα αντίστοιχα Gt-1000.

Συμπέρασμα - Επόμενα βήματα

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτό το μοντέλο και μιας και ήρθε ο καιρός για νέα παπούτσια τα πιο "υποψήφια" για μένα,  είναι η μεθεπόμενη γενιά των GT-1000, τα GT-1000 ver 5. Χρόνος και χρήμα για δοκιμές με άλλες φίρμες δεν υπάρχει. Οπότε θα κάνω  ένα έλεγχο τιμών στα τοπικά μαγαζιά αλλά και φυσικά θα ρίξω λίγο ψάξιμο στο Amazon UK και στο Wiggle για τυχόν προσφορές. (είναι στη κατηγορία που έχουν δωρεάν μεταφορά στην Ελλάδα λόγω κόστους)

 






************   UPDATE 29-3-2016   **********

Ψάχνοντας τελικά στο internet βρήκα στην Ελληνική αγορά το παπούτσι που χρειάζομαι για να συνεχίσω τη προσπάθεια μου στο κόσμο του τριάθλου :
Πήρα το GT-1000 4 από Ελληνικό μαγαζί σε απίστευτη τιμή :
Περισσότερα ΕΔΩ

Παπούτσια τρεξίματος Asics GT 1000 4 GEL - Αγορά και πρώτες εντυπώσεις - Quick Review



cosmos-sport



Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
μανπαλ
admin
2 Αυγούστου 2017 στις 2:18 μ.μ. ×

Ωραία ανάλυση
Σκέφτομαι πάρω τα 4 τα έχω βρει 65 ευρώ
Στα asics φοράω 44.5 λές να υπάρχει διαφορά γιατι θα τα παραγγείλω μεσω ηλεκτρονικού καταστηματος.Ευζαριστω

Reply
avatar
2 Αυγούστου 2017 στις 2:37 μ.μ. ×

Γεια σου Μανώλη, αφού ξέρεις το νουμερό σου στην asics όχι, δε θα έχεις πρόβλημα. Μικρότερο να μη πάρεις μόνο!
Κάτι έγραψα και τα για gt-1000 4 που χρησιμοποιώ ακόμη Κ για το μαγαζί που τα πήρα : http://apogeiwsh.blogspot.gr/2017/03/asics-gt-1000-4-gel-quick-review.html

Reply
avatar